Ürün Ara

Pırlanta Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey!

Pırlanta Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey!

İlk kez pırlanta almak için uzman olmaya çalışmayın, sadece araştırmanızı nasıl yapacağınızı bilmenizde fayda var. Sevgilinize evlilik teklif edeceksiniz ya da kendi kendinize bir pırlanta alacaksınız, hayatınızın bu güzel an’ını daha karışıklaşmaması için size dikkat etmeniz gereken 6 şeyi hatırlatalım istedik.


1- Ürünün Sertifikası Var mı?

Pırlanta’nın 4 Csi denilen kesimi, rengi, berraklığı ve ağırlığı fiyatını belirliyor. Ve tüm bu detaylar ürün sertifikasında belirtiliyor. HRD ve GIA bu konuda uluslararası sertifika veren kurumlar. İlk sormanız gereken şey pırlantanın uluslararası sertifikası var mı?

2- Ne renk olmalı?

Pırlanta alırken eğer biraz pahalı bir ürüne denk geldiyseniz muhtemelen ürün D renk. D, E, H gibi renk yelpazesi duyacaksınız. D en beyaza yakın olan renk, dolayısı ile fiyatı yüksek olan renk

3- Berraklığı nasıl olmalı?

Pırlantanın berraklığı önemli kriterlerden. İçindeki doğal lekecikler profesyonel olunmadığında farkedilemeyecek boyutta olabiliyor. Berraklık seviyesi ürünün kalitesini arttırıyor. Berraklık IF ya da FL’de başlayarak VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, SI3, I1... gibi ilerlemektedir.

4- Ağırlığı

 Karat diye duyacağınız bir ağırlık birimidir. Tektaş yüzüklerde kullanılan pırlantalar, ortalama olarak 0,20 karat ile 0,50 karat aralığındadır. 0,50 karat üzeri, 1, 2, 5 karat tektaşlar da mevcut.

5- Kesimi

 Pırlantanın kesimi kalitesini, pırlantanın ışığı yansıtma ve kırma oranları belirler. İyi bir kesim ışığa tutulduğunda gökkuşağının tüm renklerini bir kıvılcım gibi gözünüze yansıtır. Excellent, Very Good, Good,, Fair değerlerini içerir. Sertifikadaki kesim sınıfının en kötü ihtimalle Very Good olmasına dikkat ediniz.

6- Partnerinizin beklentisi

Kız arkadaşınızın ya da eşinizin beklentileri önemli. Hem görsel olarak beğenilecek bir ürün, hem de eline uygun ölçüde olması için önceden biraz konudan bahsetmeniz ve parmak ölçüsünü edinmenizde fayda olacaktır.

img

HIZLI ve ÜCRETSİZ TESLİMAT

Her türlü imkanı kullanıyor ve ürününüzün konumunuza göre 1 ile 5 iş günü içerisinde adresinize ulaşmasını sağlıyoruz.

img

ÜCRETSİZ İADE ve DEĞİŞİM SEÇENEĞİ

Yapılan alışveriş risksizdir. Memnuniyetinizi garanti altına almak için siparişlerinizi 14 gün içerisinde ücretsiz iade etme imkanı sunuyoruz.

img

GÜVENLİ ÖDEME

Siparişinizin güvenli olduğundan emin olmanız için her işlemde Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi kullanıyoruz.

img

GLOBAL GARANTİ İLE ALIŞVERİŞ YAPABİLİRSİNİZ

Bozduman Kuyumculuk olarak ürünlerinizle uzun süre deneyim yaşayabilmeniz için dünya çapında garanti koşulları sunuyoruz.

Sepet Özeti

Tutar: 0,00₺
KDV %0: 0,00₺
Ödenecek Tutar: 0,00₺
Ödemeye Geç